tiistai 20. marraskuuta 2012

Kookoksinen kookoskakku





Tämä kakku sisältää jotain, joka herättää usein voimakkaita mielipiteitä joko puolesta tai vastaan - sillä kuten otsikkokin kertoo, tämä on kookoskakku. Kookosta joko vihataan tai rakastetaan. Omasta mielestäni kookos on suorastaan mahtava juttu, ja niinpä innostuin, kun törmäsin todella kookoksisten muffinssien ohjeeseen. En mitenkään voi olla kokeilematta reseptiä, jossa esiintyvät sanat kookoshiutale, kookosmaito ja kookoskuorrute.  Tein kuitenkin muffinssien sijaan kakun ja lisäsin taikinaan ja koristeeksi kuivattuja karpaloita. Ne sopivat tähän oikein hyvin.


Lopputulos oli mehevä, kookoksella säväytetty suklainen kakku peitettynä ihanan paksulla kerroksella kookoksista kuorrutetta (kun on kyse kakusta, en halua säästellä adjektiiveja). Kuorrute oli niin hyvää, että taisin jopa hieman lusikoida sitä valmistusvaiheessa. Jos pidät kookoksesta, pidät tästä kakusta. Jos et pidä kookoksesta, omapa on menetyksesi!


Eikä siinä vielä kaikki - tämä ihana kakku on vain muutaman ranneliikkeen takana, sillä siihen ei tarvitse edes vatkata munia. Näin ollen kakku on myös vegaaninen.

Alkuperäinen ohje on Raisa Kettusen kirjasta Puputyttö ja Vohvelisankari.


Kookoksinen kookoskakku (6-8 palaa)

Kakku:

2,5 dl jauhoja (gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja)
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,25 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
2,5 dl kookosmaitoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl kookoshiutaleita
(0,5-1 dl kuivattuja karpaloita)

Kuorrute:

50 g huoneenlämpöistä margariinia (jos teet vegaanisen, käytä maidotonta margariinia)
0,5 dl kookosmaitoa
1 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
2,5 dl kookohiutaleita

(Koristeeksi kuivattuja karpaloita tai kookoshiutaleita)

Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, sooda, leivinjauhe ja suola. Sekoita toisessa kulhossa öljy, kookosmaito ja sokerit. Sekoita mukaan jauhot ja lisää lopuksi kookoshiutaleet ja halutessasi kuivatut karpalot. Voitele ja jauhota kookoshiutaleilla esimerkiksi pieni irtokakkupohjavuoka (halkaisija 20 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.

Tee kuorrute: sekoita tai vatkaa margariini pehmeäksi, lisää kookosmaito, sokerit ja kookoshiutaleet. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Voit koristella kakun esimerkiksi kuivatuilla karpaloilla tai kookoshiutaleilla.

6 kommenttia:

  1. Tuletko vaimokseni? Toisin sanoen elämäni paras kakku ja kaveri. Terveisin Pal

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin ton ekan lauseen niin säikähdin vähän et nyt on joku maajussi liiaksi viehättynyt potentiaalisesta emämtämateriaalista ja kauhanjatkeesta :D Onneksi paljastui että Palihän se siellä imartelee. Tie sydämeen käy sokerin kautta, nimim. Havlajäädyke_95

      Poista
  2. Minäkin rakastan kookosta!! Pitää testata joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä tosi hyvää, suosittelen! Ja ohjeen voi vielä helposti puolittaa, jos haluaa kahden hengen kakun. :)

      Poista
  3. OH! Jessus. Tätä tehdään meillä viikonloppuna! Kookos.. voiko siitä koskaan saada tarpeekseen..? Ei! Kiitos kaikista mahtavista resepteistäsi ja erilaisesta, ainakin omia nauruhermojani kutkuttelevasta leivontablogistasi. Olet aamukahvihetkieni piristys! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei voi kookoksesta saada tarpeekseen, ja tämä kakku on kyllä mainio tapa nauttia sen ihanuudesta :) Kiitos itsellesi ihanan piristävästä kommentista!

      Poista

Kiitos kommentistasi!